Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

dailyvideo

ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ:ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ...

«Να επιλέξει και να στηρίξει έναν»
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης στον «Γαύρο»:
Για τις αλλαγές στη θέση του τερματοφύλακα: «Νομίζω ότι δικαιούταν να ξεκινήσει ως βασικός τη σεζόν ο Μέγιερι. Γιατί πέρσι ήρθε από το πουθενά και στήριξε την ομάδα. Χωρίς δηλαδή ο σύλλογος να χρειαστεί μεταγραφή, βρήκε μία καλή λύση για τη θέση του τερματοφύλακα. Λάθη έκανε, αλλά κατά βάση έκανε πολλά καλά παιχνίδια. Και στα φιλικά δεν νομίζω ότι πήγε άσχημα. Καλός ήταν και μόνο στο 3-3 με την Μάλαγα δεν μπορείς να πεις ότι ήταν καλός».
Για τον λόγο που έγινε αυτή η επιλογή: «Η δικαιολογία που μπορώ να βρω στην απόφαση αυτή, έχει να κάνει μόνο με το ότι ο προπονητής είχε στο μυαλό του έναν γκολκίπερ για να καθοδηγήσει μία νεανική άμυνα, καθώς σέντερ μπακ έπαιζαν σε όλη την προετοιμασία ο Σιόβας, Ο Μανωλάς και ο Παπάζογλου. Ήθελε δηλαδή να έχει το κεφάλι του ήσυχο με έναν έμπειρο γκολκίπερ να καθοδηγεί την άμυνα και όχι με τον πιο νεαρό Μέγιερι. Δεν είναι παράλογο αυτό το σκεπτικό. Απλά νομίζω ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε ο Κάρολ και πηγαίνει αρκετά καλά, δεν είχε λόγο να αλλάξει ο τερματοφύλακας στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί μπήκε ξαφνικά από εκεί που δεν έπαιζε να είναι με την Σάλκε ο Μέγιερι. Εάν ο προπονητής το είχε αποφασίσει να παίξει ο Μέγιερι με την Σάλκε, θα μπορούσε να τον είχε χρησιμοποιήσει και στα Γιάννινα. Γιατί ο Κάρολ στα Γιάννινα δεν ήταν καλός».

Για το αν έπαιξε ρόλο η απουσία του Αβραάμ και η αποχώρηση του Μέλμπεργκ: «Σίγουρα έπαιξε ρόλο. Οι δύο σέντερ μπακ, ο Ορμπάιθ και ο Μιραλάς είναι τέσσερις παίκτες-κλειδιά που αποχώρησαν. Εάν έστω ο Αβραάμ ήταν καλά, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Θα έστρωνε πιο εύκολα η άμυνα με τον Αβραάμ κι έναν καινούργιο σέντερ μπακ. Τώρα, δεν υπάρχει η ίδια σιγουριά στην άμυνα με τα νέα παιδιά, ενώ ο Κοντρέρας δεν μπορεί να ενταχθεί γρήγορα στην ομάδα, αφού ήρθε πριν από το τελευταίο φιλικό. Παίζει, λοιπόν, ρόλο και η αλλαγή των σέντερ μπακ στην απόδοση των γκολκίπερ. Όμως, το κυριότερο θέμα είναι η αβεβαιότητα στους δύο τερματοφύλακες. Η αβεβαιότητα είναι αυτή που φέρνει το άγχος».
Για αυτό που θα πρέπει να κάνει ο Ζαρντίμ: «Εγώ πιστεύω ότι ο προπονητής πρέπει να επιλέξει και να στηρίξει έναν γκολκίπερ. Να αποφασίσει να πάει με αυτόν ή με τον άλλο. Και να τον στηρίξει, βάζοντας τον π.χ σε δέκα συνεχόμενα παιχνίδια. Και μόνο τότε να τον αλλάξει, εάν δεν τραβήξει. Οι τερματοφύλακες πρέπει να ξέρουν ποιος είναι ο πρώτος, ποιος είναι ο δεύτερος που π.χ θα παίξει στο κύπελλο, ποιος είναι ο τρίτος. Δεν πρέπει να υπάρχει αβεβαιότητα στους τερματοφύλακες. Ούτε είναι δυνατόν να παίζει ο ένας και την άλλη να παίζει ο άλλος. Αυτό δεν γίνεται. Δεν θα ήθελα να πω τι θα έκανα εγώ και ποιον θα μονιμοποιούσα, γιατί πολύ απλά δεν είμαι εγώ ο προπονητής στον Ολυμπιακό. Πάντως, χρειάζεται μία προσοχή στη διαχείριση, γιατί δεν θέλει πολύ να κάψεις έναν τερματοφύλακα και να χάσεις και τον άλλον. Ο Ζαρντίμ και οι άλλοι προπονητές είναι στο Ρέντη και ξέρουν τι θα κάνουν».

Posted by Blue 10 Fans on 3:28 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for �ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ:ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ...�

Leave comment

Recent Entries

Recent Comments

Photo Gallery