Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

dailyvideo

Ολυμπιακός: Η πιο κρίσιμη στιγμή για την επόμενη χρονιά είναι…τώρα

Ολυμπιακός: Η πιο κρίσιμη στιγμή για την επόμενη χρονιά είναι...τώρα
OVERLAP.GR
Οι ερυθρόλευκοι αποτελούν την εξαίρεση στον φετινό κανόνα της Super League. Διαθέτουν ισχυρή διοίκηση, κατέκτησαν τους εγχώριους τίτλους, φιλοξενούν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα / κίνητρο προσωπικής εξέλιξης και έχουν μεγάλο βαθμό συσπείρωσης φιλάθλων – πελατών. Η απουσία υπέρογκων χρεών και επίσημων υποχρεώσεων στα playoffs προφέρει, επομένως, μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι…υπάρχει χρόνος και δε χρειάζεται βιασύνη. Πρέπει, όμως, να αντιληφθούν ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο ποδόσφαιρο επιτάσσουν τις άμεσες κινήσεις του Μαρινάκη. Γι’ αυτό το λόγο, επιβάλλεται να κάνει… οικονομική υπέρβαση και να προσλάβει άμεσα ένα σοβαρό προπονητή με ευρωπαϊκές παραστάσεις και προσωπικότητα. Να γίνει, δηλαδή, το ξεκίνημα που θα δώσει το έναυσμα της επίθεσης σε μετεγγραφικό επίπεδο.

Παιδομάζωμα λόγω…οικονομικής κατάρρευσης
Οι ομάδες της Super League αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα ρευστότητας στο σύνολό τους. Η συμμετοχή στην Ευρώπη κρίνεται επισφαλής, η αδειοδότηση είναι δύσκολη και οι ποδοσφαιριστές ζητούν χρήματα για να μην καταθέσουν προσφυγές. Τα προσδοκώμενα έσοδα μέχρι τον Ιούνιο είναι πενιχρά και η ανάγκη για μετρητό…τεράστια. Ως εκ τούτου, θα αναγκαστούν να εκποιήσουν περιουσιακά στοιχεία (ποδοσφαιριστές) ώστε να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους. Αποτελεί, δηλαδή, χρυσή ευκαιρία για επιλογή των καλύτερων Ελλήνων ποδοσφαιριστών σε χαμηλή τιμή. Αξίζει τον κόπο να γίνει «επένδυση στα νιάτα του τόπου» και να χτιστεί η μελλοντική ομάδα σε ποδοσφαιριστές με σημαντική μεταπωλητική αξία και αντίληψη της ιστορίας του Ολυμπιακού. Οι scouters γνωρίζουν τα ταλέντα και τις…ευκαιρίες. Αρκεί η τυπική έγκριση του νέου προπονητή…
Απομακρύνσεις των…αδύναμων κρίκων
Αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα γιατί δε διαθέτουν την ποιότητα που απαιτείται για να πρωταγωνιστήσει η ομάδα στο ευρωπαϊκό στερέωμα (ονόματα δεν αναφέρονται λόγω…tact). Επομένως, είναι ανούσιο να παραμένουν για να «συμπληρώνουν το roster». Κρίνεται σκόπιμο να ενημερωθούν άμεσα για την επιθυμία της διοίκησης να απομακρυνθούν, ώστε να ξεκινήσουν το σαφάρι εύρεσης νέας ομάδας και να φέρουν προτάσεις / λύσουν τα συμβόλαια. Η διοίκηση πρέπει να λειτουργήσει επαγγελματικά σε όλα τα επίπεδα, να αναλάβει την ευθύνη των λανθασμένων περσινών επιλογών και να επιτρέψει στους αδύναμους κρίκους να συνεχίσουν την καριέρα τους σε άλλο…λιμάνι γλιτώνοντας παράλληλα τα χρήματα των συμβολαίων για την επόμενη χρονιά.
Αστέρια πριν…λάμψουν στο Euro
Ως γνωστό, οι διακρίσεις στην Ευρώπη προϋποθέτουν την ύπαρξη ποιοτικών ποδοσφαιριστών υψηλού επιπέδου με κίνητρο και διάθεση αυτοβελτίωσης. Αρκετοί εξ’ αυτών θα συμμετάσχουν στο προσεχές Euro και θα αποτελέσουν τα νέα…hot ονόματα του καλοκαιριού. Δεν αναφερόμαστε, φυσικά, στους γνωστούς top players αλλά σε παίκτες μέτριας αναγνωρισιμότητας με πολλές δυνατότητες. Θα ήταν, επομένως, έξυπνο για τον Μαρινάκη να «κλείσει μετεγγραφές» πριν την έναρξη του Euro ώστε να αγοράσει πριν εκτοξευτούν οι τιμές. Αυτή τη στιγμή, η ποδοσφαιρική αγορά βρίσκεται σε ύφεση και υπάρχουν ευκαιρίες που μπορούν να… «πιάσουν λιμάνι» εάν υπάρξει «στενό μαρκάρισμα» και επαγγελματική προσέγγιση.
Συμπέρασμα
Οι Ελληνικές ομάδες δεν έχουν μάθει να λειτουργούν τεχνοκρατικά. Συνήθως, μαγειρεύουν αφού πεθάνουν της πείνας. Το timing προσφέρει τη δυνατότητα στον Μαρινάκη να κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα στον τρόπο διοικητικής λειτουργίας της ΠΑΕ και να δώσει το έναυσμα για καλύτερες μέρες στο λιμάνι. Όσα γράφουμε μπορεί να μοιάζουν…εξωπραγματικά για τα ελληνικά δεδομένα αλλά δεν είναι ανέφικτα. Μία ματιά στην οργάνωση της Πόρτο και της Λυών θα σας πείσει…

Posted by Blue 10 Fans on 9:51 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for �Ολυμπιακός: Η πιο κρίσιμη στιγμή για την επόμενη χρονιά είναι…τώρα�

Leave comment

Recent Entries

Recent Comments

Photo Gallery