Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

dailyvideo

Καλύτερα τώρα, παρά μετά...



                                        ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ ΣΤΟ REDPLANET.GR
Η χαλάρωση της τελευταίας εβδομάδας στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, μετά τη μαθηματική κατάκτηση του Πρωταθλήματος στο Αγρίνιο, "βγήκε" στο γήπεδο κόντρα στην Κέρκυρα. Στο τελευταίο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι του Πρωταθλητή Ελλάδας.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού γέμισαν το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για να πανηγυρίσουν μαζί με την ομάδα τον τίτλο, αλλά είδαν πάνω στο χορτάρι ένα σύνολο χωρίς διάθεση να παίξει καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Δίχως ένταση, πάθος, νεύρο και ρυθμό στο παιχνίδι του.

Οι Πρωταθλητές μπορεί να είχαν τις τετραπλάσιες τελικές προσπάθειες (δεκαέξι έναντι τεσσάρων) από την Κέρκυρα, ωστόσο η εμφάνισή τους ήταν διεκπαιρεωτική. "Να βγει η υποχρέωση να τελειώνουμε". Κάπως έτσι... Αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν, πλην των Μέλμπεργκ και Ορμπάιθ.


Σαφώς και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι... ρομπότ. Άνθρωποι είναι. Το τελευταίο δίμηνο δεν σταμάτησαν να παίζουν. Για αυτό, λοιπόν, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έπρεπε να φρεσκάρει λίγο την ομάδα.

Με το Πρωτάθλημα, ήδη, στο μεγάλο λιμάνι, θα μπορούσαν να επιλεχθούν ποδοσφαιριστές που έχουν πράγματα να αποδείξουν. Ο Ισπανός προπονητής παραδέχθηκε πως έκανε λάθη στον καταρτισμό της σύνθεσης και την επιλογή προσώπων. Προς τιμήν του. Αν, όμως, κάποιοι παίκτες χωρίς μεγάλο χρόνο συμμετοχής δεν παίξουν και σε αυτά, τα αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια, πότε θα παίξουν; Φέισα ακούγαμε, Φέισα δεν είδαμε. Φετφατζίδης, Ντιόγκο, Παπάζογλου και Ποτουρίδης εκτός αποστολής. Ο Καζίμ στον πάγκο, όπως και ο Μόνχε, που επέστρεψε σε αποστολή έπειτα από μεγάλο διάστημα, αλλά δεν έπαιξε καθόλου.

Σε καμία περίπτωση, δεν δέχομαι πως οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν κίνητρο. Μόνο και μόνο η φανέλα που υπερασπίζονται δεν σηκώνει τέτοιες θεωρίες. Ο Ολυμπιακός προερχόταν από εννέα συνεχόμενες νίκες στη Super League. Ήταν αήττητος στο γήπεδό του και ήθελε να γιορτάσει μαζί με τον εκπληκτικό κόσμο του το 39ο Πρωτάθλημα την ιστορία του συλλόγου. Με νίκη, πολλά γκολ και όμορφο θέαμα. Η πειραϊκή ομάδα έπαιξε... κοιμισμένα και η Κέρκυρα "απέδρασε" με νίκη, εκμεταλλευόμενη τη μοναδική της αξιοσημείωτη ευκαιρία στην αναμέτρηση.

Το μόνο θετικό στοιχείο αυτής της απρόσμενης ήττας από την Κέρκυρα είναι πως η ομάδα θα βρίσκεται στην... τσίτα μέχρι τον τελικό Κυπέλλου. Η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Διακυβεύεται ένα τρόπαιο, για όσους ποδοσφαιριστές το έχουν ξεχάσει. Θέλουμε και αυτήν την κούπα. Δεν χαρίζουμε τίποτα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν έξαλλος από την εικόνα της ομάδας και την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών μέσα στο γήπεδο. Το μήνυμα εστάλη στα αποδυτήρια: "δεν είμαστε ακόμα σε διακοπές". Θέλουμε και το Κύπελλο... Καλύτερα τώρα, που ήρθε αυτή η εμφάνιση και αυτό το αποτέλεσμα, παρά μετά, στον τελικό με τον Ατρόμητο, όπου κρίνεται ένα τρόπαιο. Το χαστούκι ήταν δυνατό ενόψει του τελικού της 28ης Απριλίου.

ΥΓ1: Η αίσθηση που μου έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου είναι πως δεν έχει πάρει ακόμα την τελική του απόφαση. Από αυτόν εξαρτάται, όμως, να μην εξελιχθεί πάλι σε σήριαλ η υπόθεση παραμονής του, όπως ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θέλει να γίνει. Η εκτίμησή μου; 40% να παραμείνει και 60% να αποχωρήσει...

ΥΓ2: Γιατί τέτοια χαλάρωση; Μετά τον επαναληπτικό ημιτελικό με τον ΟΦΗ, την περασμένη Τετάρτη (4/4), η ομάδα είχε ένα ρεπό (Πέμπτη) και έκανε δύο πρωινές προπονήσεις (Παρασκευή και Σάββατο) πριν από το ματς με την Κέρκυρα. Για πρώτη φορά, μάλιστα, πριν από εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας, η προπόνηση ήταν πρωινή και όχι απογευματινή όπως συνήθως. Πριν μετατεθεί η 29η αγωνιστική (θα διεξαχθεί τελικά την Τετάρτη του Πάσχα), η τεχνική ηγεσία είχε ανακοινώσει στους παίκτες πενθήμερη άδεια. Λογικά, θα υπάρξει αλλαγή στο συγκεκριμένο πλάνο. Η ποδοσφαιρική χρονιά δεν έχει τελειώσει. Επαναλαμβάνω: θέλουμε και το Κύπελλο.

ΥΓ3: Ρε σαΐνια, ο Ορμπάιθ στο 75' σημάδεψε ηθελημένα το αριστερό δοκάρι; Ο Ολυμπιακός κερδίζει, είναι στημένο. Ο Ολυμπιακός χάνει, πάλι είναι στημένο. Είστε για... κλάματα.

Posted by Blue 10 Fans on 4:06 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for �Καλύτερα τώρα, παρά μετά...�

Leave comment

Recent Entries

Recent Comments

Photo Gallery