Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

dailyvideo

Ολυμπιακός-Μέταλιστ: Η προσωπολατρεία των φιλάθλων, η συνεργασία Τζιμπούρ-Μιραλάς και η πρόκριση

Η ομαδικότητα θα καθορίσει την έκβαση του αποτελέσματος

Το ευρωπαϊκό ραντεβού του Ολυμπιακού κοντοζυγώνει και οι συζητήσεις για την τακτική των μονομάχων είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Πιστό στις βασικές του αρχές, το overlap.gr έχει ήδη αναλύσει διεξοδικά το προφίλ και την τακτική της Μέταλιστ και θα αναρτήσει προσεχώς εκτίμησή για τις τελευταίες αλλαγές που θα γίνουν στα συστήματα των προπονητών λόγω απουσιών.  Επειδή, όμως, η αναμέτρηση με τη Μέταλιστ δεν είναι απλώς ακόμα ένα παιχνίδι στο Καραϊσκάκηεπιλέξαμε να παρουσιάσουμε τρεις βασικούς παράγοντες που θα συντελέσουν στο επιτυχές αποτέλεσμα και θα δώσουν τροφή τα όνειρα των «πεινασμένων ευρωπαϊκά» φιλάθλων του θρύλου.
Το ομαδικό πνεύμα και η αγωνιστική συμπεριφορά των Τζιμπούρ-Μιραλάς
Αναμφίβολα, ο Ολυμπιακος διαθέτει ταλαντούχους επιτελικούς που επιδεικνύουν ποιότητα με τη μπάλα στα πόδια και υψηλές δυνατότητες. Οι μεγάλες προκρίσεις, όμως, δεν προϋποθέτουν μόνο την ύπαρξη ταλέντου αλλά ανάγουν την ωριμότητα, την αποτελεσματικότητα και την ομαδικότητα ως βασικό παράγοντα επιτυχίας. Σαφώς, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, θα δημιουργηθούν ευκαιρίες για να «καθαρίσει» η πρόκριση. Ωστόσο, οι ευκαιρίες δεν αρκούν για να ξεπεραστεί το εμπόδιο της Μέταλιστ. Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη να επιδείξουν αλτρουισμό οι Τζιμπούρ-Μιραλάς και να αντιληφθούν πως η ατομική τους προβολή εξαρτάται κυρίως από την επιτυχία της ομάδας και όχι από την εκτόξευση των μετοχών τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο μέσω της επίτευξης κάποιου δύσκολου / περίτεχνου τέρματος.

Το ταλέντο είναι δεδομένο. Ευκαιρία να αποδειχτεί και η ωριμότητα
Το ταλέντο είναι δεδομένο. Ευκαιρία να αποδειχτεί και η ωριμότητα
Ο Βαλβέρδε έχει αντιληφθεί το πρόβλημα…ασυνεννοησίας και την περιστασιακή ηθελημένη έλλειψη χημείας. Οφείλει, επομένως, να επιστήσει για ακόμα μία φορά την προσοχή στον συγκεκριμένο τομέα διότιοι ευρωπαϊκές διοργανώσεις δε συγχωρούν τον εγωισμό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το φαινόμενο του ατομισμού εμφανίζεται ενίοτε στην αγωνιστική συμπεριφορά των επιτελικών του θρύλου και καθιστά δυσκολότερη την επίτευξη του αποτελέσματος. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη θα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αν οι Μιραλάς-Τζιμπούρ συνδυαζόταν σε πρώτο χρόνο και επεδείκνυαν διάθεση τροφοδότησης εκατέρωθεν στο Χάκοβο.
Η νοοτροπία του κόσμου
Οι επιλογές των ποδοσφαιριστών επηρεάζονται ενίοτε από τις αντιδράσεις των φιλάθλων. Εκδηλώσεις αποθέωσης, λατρείας και ρυθμικής αναφώνησης ονομάτων επιτείνουν την προσπάθεια εντυπωσιασμού και οδηγούν συχνά σε ανούσιες ενέργειες και παραβίαση των εντολών του προπονητή. Οι χαμένες ευκαιρίες σε αναμετρήσεις εναντίον υποδεέστερων αντιπάλων στην Ελλάδα δεν κοστίζουν διότι η ποιοτική διαφορά είναι τόσο μεγάλη που το γκολ θα επιτευχθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές πορείες είναι ομαδική υπόθεση και τα λάθη δε συγχωρούνται. Επομένως, η κερκίδα επιβάλλεται να πιέσει προς την κατεύθυνση της επίδειξης συλλογικού πνεύματος υπερονίζοντας το «εμείς» και όχι το «εγώ». Τα συνθήματα που αναφέρονται σε συγκεκριμένους παίκτες ωθούν εμμέσως σε παρορμητικές ενέργειες που δε συνάδουν με το πλάνο του προπονητή. Η προσωπολατρεία θα πρέπει να μειωθεί γενικότερα, αλλά σίγουρα να εκμηδενιστεί κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης απέναντι στη Μέταλιστ.
Η σημασία της αυτοσυγκέντρωσης και του πάθους
Οι μεγάλες προκρίσεις κρίνονται στις λεπτομέρειες, επομένως η ωριμότητα στις αντιδράσεις θα παίξει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για την έκβαση του αποτελέσματος. Ως γνωστόν, τα γκολ είναι απόρροια λαθών της άμυνας ως εκ τούτου ο περιορισμός των λανθασμένων μεταβιβάσεων θα μειώσει εξαιρετικά της πιθανότητες να σκοράρουν οι Ουκρανοί.
Η ψυχική ηρεμία είναι το ένα σκέλος της επιτυχίας. Το δεύτερο είναι η υπερπροσπάθεια. Οι ερυθρόλευκοι επιβάλλεται να διανύσουν περισσότερα χιλιόμετρα από τους αντιπάλους προκειμένου να μειώσουν τους κενούς χώρους, να διασφαλίσουν τη συνοχή μεταξύ των γραμμών και να προσφέρουν έγκαιρες αλληλοκαλύψεις στους συμπαίκτες τους. Η κυριαρχία στις προσωπικές μονομαχίες, η «επιθετική άμυνα» και ο υπερβάλλοντας ζήλος αναμένεται να αποτελέσουν το «διαβατήριο» για το όνειρο. Ανεξάρτητα από τα συστήματα των προπονητών, η θέληση και το κίνητρο των παικτών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν τις συνθήκες σε τόσο κρίσιμες αναμετρήσεις…
Συμπέρασμα
Στις μεγάλες αναμετρήσεις ξεχωρίζουν οι μεγάλοι παίκτες από τα…ταλέντα. Διαμορφώνεται ποδοσφαιρική προσωπικότητα και «χτίζεται» το μέταλλο της κάθε ομάδας. Απομένει να διαπιστώσουμε αν ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για μία τόσο μεγάλη πρόκληση, που κακώς υποτιμάται στο υποσεινήδητο των Ελλήνων φιλάθλων.

Posted by Blue 10 Fans on 3:11 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for �Ολυμπιακός-Μέταλιστ: Η προσωπολατρεία των φιλάθλων, η συνεργασία Τζιμπούρ-Μιραλάς και η πρόκριση�

Leave comment

Recent Entries

Recent Comments

Photo Gallery