Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

dailyvideo

Με (Σι)ένα όνειρο τρελό

Με (Σι)ένα όνειρο τρελό
EΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΙΧΑΛΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ:

Με το που έγινε η κλήρωση του ΤΟΡ 16, εμφανίστηκαν δύο δρόμοι μπροστά στον Ολυμπιακό. Ο ένας ήταν αυτός του αποκλεισμού. Ο άλλος ήταν αυτός της δεύτερης θέσης, που οδηγούσε είτε στην Ισπανία, είτε στην Ιταλία. Με την εικόνα που είχαν δείξει οι ομάδες μέχρι εκείνη τη στιγμή, η Σιένα ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της πρωτιάς στον δικό της όμιλο, κάτι που φυσικά επιβεβαίωσε κόντρα στις τρεις αντιπάλους της από την Ιβηρική. Τρίτος δρόμος για τους ερυθρόλευκους δεν υπήρχε, μιας και η ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ ήταν αδύνατον να αμφισβητηθεί.
Νομίζουμε ότι με βάση των δεδομένων που ίσχυαν πριν την έναρξη του ΤΟΡ 16, ο Ολυμπιακός μπορεί να νιώθει άνετος κι ωραίος, αφού έπιασε τον μοναδικό διαθέσιμο στόχο. Όπως φυσικά και η Σιένα, που πήρε το μάξιμουμ από τον όμιλό της, άρα και το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Μέχρι εδώ η ψυχολογία δείχνει σχεδόν ισορροπημένη.
Από κει και πέρα έχουμε την αίσθηση ότι αυτοί που ρίχνουν τα περισσότερα κρυφά χαμόγελα είναι ο Ίβκοβιτς και όσοι ερυθρόλευκοι βίωσαν το περσινό κάζο κόντρα στην ίδια ομάδα. Οι Ιταλοί, αντιθέτως, μάλλον προτιμούσαν να αντιμετωπίσουν μία εκ των δύο τουρκικών ομάδων που μετείχαν στον όμιλο των Πειραιωτών. Όχι τόσο γιατί οι Πειραιώτες μπορούν να αντιπαραθέσουν αρκετά από τα στοιχεία που βγάζει η Σιένα στο παιχνίδι της, αλλά διότι αυτά τα… déjà vu δεν βγαίνουν πάντα σε καλό. Ο Ολυμπιακός πέρα από το έτσι κι αλλιώς τεράστιο κίνητρο της συμμετοχής στο φάιναλ φόρ, έχει ακόμη ένα. Την ευκαιρία για μια μεγαλειώδη ρεβάνς.

Το συγκεκριμένο κίνητρο έχουμε την αίσθηση ότι  βρίσκει μεγαλύτερη ισχύ στον Ίβκοβιτς. Ο Ντούντα ζει προπονητικά για τις προκλήσεις και τις ανατροπές. Όπως το 97’, που οδήγησε την ομάδα στο φάιναλ φορ με διπλό μειονέκτημα έδρας. Από την στιγμή, λοιπόν, που η τύχη του προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, θέλει όσο τίποτα να την εκμεταλλευτεί. Ο ίδιος, άλλωστε, δήλωσε πρόσφατα ότι η περσινή ομάδα, από άποψη χαρακτήρων ήταν η χειρότερη που είχε ποτέ στην καριέρα του. Τον πλήγωσε πολύ ο τρόπος με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός πέρυσι τέτοια εποχή και ετοιμάζεται να πάρει το αίμα του πίσω. Είναι ίσως το μοναδικό πράγμα που θέλει να πετύχει πρώτα απ’ όλα για εαυτό  του.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την δεδομένη αξία που έχει πλέον ο Ολυμπιακός, τον κάνουν το πιο επικίνδυνο αουτσάιντερ της προημιτελικής φάσης της ευρωλίγκας. Υπάρχει φυσικά το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρουν οι Πειραιώτες. Απέναντί τους βρίσκουν έναν αντίπαλο ισχυρό, έμπειρό που μπορεί, θεωρητικά τουλάχιστον, να ισχυρίζεται ότι διαθέτει καλύτερη ομάδα. Αυτό έχει δείξει η μέχρι τώρα διαδρομή του στον θεσμό και κανείς δεν πρέπει να το παραβλέπει αυτό.
Από την Τετάρτη και ποιος ξέρει για πόσες μέρες, οι ερυθρόλευκοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μπάσκετ σε κορυφαίο επίπεδο και να ακροβατήσουν μεταξύ Πόλης και …Πειραιά. Διψούν, άλλωστε, για δυνατά στοιχήματα και βουτιές στα βαθιά. Οι δυνατότητες υπάρχουν, η φιλοδοξία ξεχειλίζει και η άγνοια κινδύνου  πάντα βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις.
Άπαντες στον Ολυμπιακό γνωρίζουν ότι οι… αποδόσεις δεν είναι με το μέρος τους, αλλά και τι πειράζει; Μήπως τους χαρακτηρίστηκαν ποτέ φαβορί μέχρι τώρα; Ο βασικός τους στόχος παραμένει το πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα τους «τρώει» να κάνουν το μεγάλο μπαμ. Διότι αν ο φετινός Ολυμπιακός βρεθεί τον Μάιο στη Πόλη, θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες μαγκιές στην ιστορία της ευρωλίγκα. Ποιος μπορεί να γυρίσει την πλάτη σε μια τέτοια πρόκληση;
Οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να κλέψουν το ένα από τα δύο παιχνίδια της εβδομάδας, ώστε να αποκτήσουν την ευκαιρία να τελειώσουν τη σειρά στο ΣΕΦ. Θα είναι πολύ δύσκολο να πάρουν την πρόκριση στο πέμπτο παιχνίδι, οπότε καλύτερα να μην επιστρέψουν στην Ιταλία. Ακόμη κι αν φτάσουν σε ένα 2-2, πάντως, θα πρόκειται για μεγάλη υπόθεση. Έχουμε, όμως, καιρό μέχρι τότε, ακόμη στο 0-0 είμαστε…
Για να κάνει διπλό στην «Palaestra» ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αγχώσει τη Σιένα. Αυτό θα το καταφέρει αν μείνει 100% προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, αν μειώσει τα αβίαστα λάθη και γενικά εκμεταλλευτεί την κάθε ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί. Θα πρέπει να βγουν οι συνεργασίες, να μπουν τα σουτ και προς Θεού να μην εμφανιστούν και πάλι οι γνωστές αυτοκτονικές τάσεις. Το πάθημα του τελικού κυπέλλου ίσως αποβεί χρήσιμο για τους Πειραιώτες που δούλεψαν πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες και πλέον οφείλουν να παρουσιάσουν υψηλό βαθμό ετοιμότητας.
Οι ερυθρόλευκοι, θεωρώ ότι έχουν τον τρόπο  να φρενάρουν τον ΜακΚάλεμπ, που κάνει εκπληκτική σεζόν, αλλά αυτό δεν θα είναι το μοναδικό τους πρόβλημα. Η Σιένα διαθέτει κι άλλες σημαντικές μονάδες, με τους Άντερσεν και Λαβρίνοβιτς να αποτελούν σπουδαίο δίδυμο ψηλών, ενώ ο πολύ ανεβασμένος Μος, με τον πολύπειρο Ρακόσεβιτς χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής. Περισσότερο απ’ όλα, όμως, είναι ΟΜΑΔΑ.
Από την άλλη, είναι απαραίτητο να επανεμφανιστεί στο παρκέ ο γνωστός Σπανούλης της ευρωλίγκας. Χωρίς μεγάλα ματς από τον αρχηγό του, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα έχει τύχη. Όπως φυσικά απαιτείται το μάξιμουμ και από τους υπόλοιπους. Γενικά, σε τόσο υψηλό επίπεδο και σε τόσο κρίσιμες σειρές αγώνων τίποτα δεν σου χαρίζεται και τίποτα δεν πρέπει να χαρίζεις.
Η Σιένα είναι μια πραγματική κούκλα. Η πανέμορφη πλατεία στο κέντρο της πόλης σε προκαλεί να αράξεις με τις ώρες για καφέ και φαγητό, ενώ τα πλακόστρωτα σοκάκια προσφέρουν μια εξαιρετική ευκαιρία για περίπατο και ψώνια. Εμείς δεν πρόκειται να αντισταθούμε, αλλά το θέμα είναι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός, εκεί όπου οι …ομορφιές τελειώνουν. Στην αφιλόξενη «Palaestra», δηλαδή, με τους κουστουμαρισμένους Ιταλούς να δημιουργούν εκνευριστικό θόρυβο και να χτυπούν εξαγριωμένοι πινακίδες και πλεξιγκλάς σε κάθε ευκαιρία.
Πέρυσι τους ζήσαμε να τραγουδούν ευτυχισμένοι το «Barcelona» του Φρέντι Μέρκιουρι. Ας ελπίσουμε ότι δεν ήρθε η ώρα να μάθουν και… τσιφτετέλι.
ΥΓ. Όπως είπε και μια ψυχή σε ανύποπτο χρόνο… «Μινούτσι, ερχόμαστε»!
http://www.katimagiko.gr/blog/37947/me-siena-oneiro-trelo 

Posted by Blue 10 Fans on 5:38 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for �Με (Σι)ένα όνειρο τρελό�

Leave comment

Recent Entries

Recent Comments

Photo Gallery