Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

dailyvideo

Σύνεση και σωστό πλάνο...

ΓΡΑΦΕΙ Ο PESETERO ΣΤΟ ultras.gr


Η νέα σεζόν προδιαγράφεται δύσκολη για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι, δεν με έπιασε ξαφνικά η κάψα να μιλήσω φορώντας τον μανδύα του "αντικειμενικού", απλά κάνω διάφορες σκέψεις για το πως οι υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες θα επηρεάσουν το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα αυτό που ενδιαφέρει εμάς, την ΠΑΕ Ολυμπιακός.


Δεν θέλει δα και ιδιαίτερη ανάλυση για να καταλάβει κανείς πως η εποχή που στην ομάδα έρχονταν μεγάλα ονόματα (με αντίτιμο μεγάλο κόστος μεταγραφής αλλά και μεγάλο συμβόλαιο, φυσικά) έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Όπως επίσης, οι εποχές που πληρώναμε τα σκατά για χρυσάφι και έτσι κάθε φορά όλο και κάποιο κουτοκρίαρο ερχόταν στην ομάδα μετά βαϊων και κλάδων. Η ολική επαναφορά στα '80s δεν γίνεται να μην συμπαρασύρει και το ποδόσφαιρο, οπότε το έργο "ελεύθεροι και δανεικοί" θα φορεθεί πολύ και τη νέα σεζόν.




Φυσικά δεν είναι ούτε κατάρα, ούτε ξεπεσμός το να πάρεις ελεύθερους ποδοσφαιριστές, ούτε σημαίνει οτι "ελεύθερος = αρχισάπακας". Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ελεύθερων ποδοσφαιριστών που κανονικά δεν θα έπρεπε να τους επιτρέπεται να πλησιάζουν μπάλα, υπάρχουν όμως και ποδοσφαιριστές που μπορούν να ενσωματωθούν σε μια ομάδα και να προσφέρουν. Το όλο μυστικό στο θέμα είναι το ποιός θα τους βρεί αυτούς τους παίκτες, ποιός θα τους εκτιμήσει. Γιατί στον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή τέτοιος άνθρωπος, δεν υπάρχει. Αν πάμε πάλι με το σκεπτικό "να πάρουμε καμμιά δεκαριά να μας βγουν οι δύο", την κάτσαμε τη βάρκα.


Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους δανεικούς. Ναι μεν ο δανεικός ποδοσφαιριστής σου καλύπτει τρύπες, σου επιτρέπει να γεμίσεις το ρόστερ χωρίς να δεσμευτείς με συμβόλαια και να αφήσεις απλά τον παίκτη να επιστρέψει στην ομάδα του, αν δεν σου κάνει. Και πάλι όμως, όπως και στην περίπτωση των ελεύθερων, χρειάζεται μέτρο. Ο δανεικός για να αποδώσει στην ομάδα σου, πρέπει να έχει κίνητρο : Είτε να θέλει να σε πείσει να τον αγοράσεις, είτε να δείξει στην νυν ομάδα του οτι "μετράει" και αξίζει να επιστρέψει στο ρόστερ της. Δανεικοί που απλά περιμένουν πότε θα μείνουν ελεύθεροι απ'την ομάδα τους για να πάνε αλλού όπως ο αλήστου μνήμης Ντάτολο, να μας λείπουν. Και φυσικά, ομάδα μόνο με ελεύθερους και δανεικούς δεν κάνεις... Όπως δεν κάνεις και ομάδα αν κάθε χρόνο πετάς μια ντουζίνα από δαύτους και τους αντικαθιστάς με άλλους.


Το θέμα δεν είναι αρπα-κόλλα, χρειάζεται προσοχή, μελέτη και σύνεση.


Υ.Γ. : Και φυσικά, η διοίκηση θα πρέπει να ξανασκεφτεί το θέμα του κόστους των εισιτηρίων, διαρκείας και μη. Το να έχεις ακριβά εισιτήρια σε μια εποχή που ο κόσμος είχε φτάσει να παίρνει μέχρι και... διακοποδάνεια και να σκορπάει 500 ευρώ για πλάκα στα μπουζούκια, έχει μια λογική. Το να διατηρείς τις ίδιες τιμές όμως σήμερα που όλοι ψάχνουν τα φραγκοδίφραγκα, ουσιαστικά είναι κίνηση που μετατρέπει τον Ολυμπιακό σε ελιτίστικη λέσχη για λίγους. Ανέκαθεν η δύναμη του Ολυμπιακού ήταν ο "μικρομεσαίος" οπαδός, όχι ο ευκατάστατος. Στην συντριπτική πλειοψηφία, ο μεν θα πάει στο γήπεδο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Ο άλλος, θα πάει μόνο "στα μεγάλα" παιχνίδια...


Posted by Blue 10 Fans on 9:20 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for �Σύνεση και σωστό πλάνο...�

Leave comment

Recent Entries

Recent Comments

Photo Gallery