Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

dailyvideo

Ολυμπιακός-Τρίπολη: 7-2: Η εξωπραγματική νίκη δεν ωφελεί τους πρωταθλητές

Όταν ο Μιραλάς μοιάζει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, υπάρχει σίγουρα κάποια στρέβλωση
 
Η 7αρα απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο είναι αρκετή για να προκαλέσει αισθήματα περηφάνιας στους φιλάθλους. Οι πρωταθλητές απέδειξαν πως διαθέτουν ποδοσφαιρική προσωπικότητα και εγωισμό, ανατρέποντας το εις βάρος τους 0-2 και καθιστώντας σαφές ότι είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι ενστικτώδεις πανηγυρισμοί είναι, επομένως, απολύτως δικαιολογημένοι . Το ποδόσφαιρο είναι, άλλωστε, συναίσθημα… Συνάδει, όμως, το μακροπρόθεσμο όφελος του Ολυμπιακού με τις άνετες επικρατήσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα;
Στην πραγματικότητα, ο απόλυτος στόχος των ερυθρόλευκων είναι η διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι φίλαθλοι είναι, πλέον, κορεσμένοι από την παντοκρατορία στην Ελλάδα και κανένα double δε μπορεί να δώσει τόση χαρά όση μία επική πρόκριση στην Ευρώπη. Η αδρεναλίνη των Ολυμπιακών στη Super League έχει μείνει προ πολλού στο συρτάρι, γεγονός που επηρεάζει έμμεσα την ικανότητα της ομάδας να πρωταγωνιστήσει εκτός συνόρων. Ίσως είναι δύσκολο να καταστεί κατανοητό από έναν οπαδό, αλλά δυστυχώς η συνεχής εύκολη κατάκτηση πρωταθλημάτων και η απουσία ισχυρών αντιπάλων έχει συνάφεια με τις αποτυχίες στο Europa και το Champions League.
Μεγάλη παύση αγωνιστικών υποχρεώσεων
Το πρωτάθλημα έληξε για τον Ολυμπιακό πριν το τέλος Μαρτίου, ως εκ τούτου δεν υπάρχει κίνητρο για υψηλή απόδοση στα προσεχή παιχνίδια. Η αμετροεπής επιθετικότητά στο ξεκίνημα με την Τρίπολη και η υπεροψία με την οποία αντιμετωπίστηκε ο αντίπαλος μέχρι το 0-2 υπογραμμίζουν την ανάγκη ύπαρξης κινήτρου προκειμένου να αναγκαστούν οι ποδοσφαιριστές να βελτιωθούν ατομικά ώστε να κατακτήσουν τους στόχους. Το πολύμηνο ποδοσφαιρικό ψυγείο από τις μεγάλες αναμετρήσεις λειτουργεί ανασταλτικά στη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας των πρωταθλητών.
Έλλειψη ανταγωνιστικών αντιπάλων
Η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων της Super League έχει ανοίξει επικίνδυνα, γεγονός που καθιστά τον Ολυμπιακό απόλυτο κυρίαρχο των αναμετρήσεων. Φυσικά, οι πρωταθλητές δε φέρουν ευθύνη για την αδυναμία των αντιπάλων να αποκτήσουν αξιόλογους ποδοσφαιριστές με ικανότητα να διεκδικήσουν τη νίκη στα μεγάλα παιχνίδια. Ωστόσο, η εύκολη επικράτηση μαλθακοποιεί τους παίκτες και δεν τους υποχρεώνει να αποδώσουν στο 100% των δυνατοτήτων τους. Οδηγεί, επίσης, σε αδικαιολόγητη έπαρση και υπερτονίζει τα θετικά χαρακτηριστικά τους συμβάλλοντας στην επανάπαυση και το «κρύψιμο» των αδυναμιών κάτω από το χαλάκι.
Συμπέρασμα
Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ισχυρούς αντιπάλους για να ισχυτοποιηθεί κι ο ίδιος. Πρέπει να ματώνει για να κατακτά τις νίκες και να διεκδικεί το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική ώστε να αποκτήσει μέταλλο στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε διαφορετική περίπτωση, αποκλεισμοί από ομάδες τύπουΜέταλιστ θα τον επαναφέρουν στην πραγματικότητα και δε θα του επιτρέπουν να κάνει την πραγματική υπέρβαση.

Posted by Blue 10 Fans on 5:45 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for �Ολυμπιακός-Τρίπολη: 7-2: Η εξωπραγματική νίκη δεν ωφελεί τους πρωταθλητές�

Leave comment

Recent Entries

Recent Comments

Photo Gallery